Elokuun sauna: Vihtori Teuvalla

 Tapahtuma: Elokuun sauna: Sauna-ajot
Tila: Luonto-Parra, Teuva
Ajankohta: perjantain ja sunnuntain välinen yö 31.7. – 2.8.

Kymmenettä kertaa järjestettyihin Teuvan liikuteltavien saunojen kokoontumisajoihin lähti Vastaiskulta ennätysedustus, peräti 12 henkeä.

Ensimmäisten matkaajien taival alkoi perjantaiaamuna noin yhdentoista maissa Keimolan Nesteeltä, viimeiset lähtivät matkaan Helsingistä puoli kahden aikoihin. Matka ei mennyt ihan ns ”putkeen”, mutta lopulta kaikki pääsivät perille Teuvalle noin kahdeksan-yhdeksän aikoihin, mitä sinänsä voi pitää pienenä ihmeenä.

teuva 2

Saunominen päästiin aloittamaan vasta noin kymmenen aikoihin illalla, joten luonnollisesti sauna lämpeni pitkälle aamuyöhön asti. Tänä vuonna saunoja oli saapunut paikalle kokonaista 59, joten saunottavaa riitti. Allekirjoittanut testasi muiden muassa paloauto-, ambulanssi-, viskitynnyri-, teltta- ja linja-autosaunan ja viihtyi iltasella paljussa. Valitettavasti esim puimurisauna jäi syystä tai toisesta kokematta.

Vihtori oli kovassa käytössä niin perjantaina kuin varsinaisena yleisöpäivänä lauantainakin, ja sunnuntaiaamupäivänä lämmitimme Vihtorin vielä kertaalleen ensin vihtomisharjoituksia ja vielä kertaalleen pesun jälkeen kuivatusta varten, jotta saatiin Vihtorista taas puhtoinen ja valmis tulevia seikkailuita varten!

teuva 1

Viikonlopun aikana meitä viihdytti esimerkiksi puheenjohtajan pandaspeedot, naapurisaunan Friman lauluineen, Mortal Kombat sekä puujalkavitsit. Nesteytys oli myös kunnossa ja jäitä oli jäljellä vielä sunnuntainakin. Suurempia miestappioitakaan ei koettu, ja kaikki pääsivät kotiin viimeistään maanantain puolella.

Loki: Essi Tenho