Vihtorin kesä: Touko-, kesä- ja heinäkuun saunat

Tapahtuma: Kesän saunat
Tila: Vankkurisauna Vihtori, eri lokaatiot
Ajankohta: Kesä 2015

Perinteitä kunnioittaen myös kesällä 2015 saunottiin Vihtorin hellässä huomassa viileästä kesästä huolimatta.

Kesäkauden potkaisi käyntiin Vappusauna Kaivopuistossa, tänä vuonna muuttuneista ohjeistuksista johtuen Kaivohuonetta vastapäätä olevalla parkkipaikalla. Viileähkö sää ei vastaiskulaisia haitannut, ja moni kävi heittämässä talviturkkinsa saunajuomien voimin. Päivän aikana nähtiin hienoja vappusuorituksia ja -muotia, viluisimmat yhdistivät haalarit ja kylpytakin nahkatakkiin.

Varsinaiset kesän Vihtori-saunat avattiin perinteiseen tapaan kesäkuussa Lauttasaaren uimarannan läheisyydessä. Hyinen tuuli piti huolen korkeasta saunan täyttöasteesta sekä lämpötilasta, ja rohkeimmat uskaltautuivat jo uimaan autiolle uimarannalle. Viihdykettä illan aikana tarjosivat taitojaan esittelevät leijalautailijat ja paikalle saapunut vieraileva artisti Movestache.

Heinäkuussa suuntasimme puolestaan Hietsuun tutulle parkkikselle. Keli oli poikkeuksellisen lämmin ja aurinkoinen kesän keskimääräiseen säähän sekä kesäkuun saunan säihin nähden, ja saunojat ottivatkin siitä kaiken ilon irti. Nyt tarkeni jutustella saunan ulkopuolellakin, vaikka merivesi ei ollut ainakaan omaan ihotuntumaan juuri lämmennyt vapusta.

july_2

Loki: Essi Tenho, Teemu Tiilikainen

Kuva: Teemu Tiilikainen